Elyon maakt geluidsopnamen van muzikale evenementen.  Wij zijn gespecialiseerd in geluidsopnamen van koren,  ensembles, orkesten, hoofdzakelijk in de klassieke muziek, daar waar een hoge kwaliteit vereist is.

Elyon beschikt over een goed uitgeruste home studio waar studio-opnamen is alle rust kunnen gemaakt worden. 

Bij live-opnames zorgen wij er voor dat dit zeer discreet en professioneel gebeurt zodat het publiek tijdens de uitvoering van het concert hier zo weinig mogelijk van merkt.

De opnamen worden gemaakt met studiomicrofoons van hoge kwaliteit (merken Neumann, DPA, AKG, Sennheisser).

De geluidssignalen worden volledig digitaal verwerkt en opgeslagen. Er kan met meerdere sporen gelijktijdig worden gewerkt. Dit biedt de mogelijkheid om achteraf in de live opname foutjes te verbeteren, de balans tussen de verschillende instrumenten en/of stemmen nog aan te corrigeren of de klankkleur van een individueel instrument nog aan te passen. Opnamen kunnen gemaakt worden tot en met 24 sporen. 

Naast opnames kunnen ook geluidsmontages geluidsmontages, geluiden en geluidseffecten gecreëerd worden voor theater doeleinden.

Elyon heeft een zeer ruime ervaring in nabewerking van de geluidsopnamen dit wordt mastering genoemd.
Tijdens het masteren wordt de uiteindelijk totaalklank aangepast aan de wensen van de uitvoerders. Hiervoor wordt gespecialiseerde hoog kwalitatieve apparatuur en software gebruikt.