Elyon kan voor de creatieve belichting zorgen van zowel concerten, musical- en dansvoorstellingen als theaterproducties.

Voorbeelden van concertbelichting

Voorbeelden van theaterbelichting

Elyon beschikt over theaterspots, profielspots, halogeenspots en verschillende led-type spots.

Voor orkesten kan een belichting gemaakt worden met 32 halogeen stralers en 8 statieven. De statieven zijn extra hoog zodat de uitvoerders goed belicht worden zelf verblind te worden.

Met aanvullende ledspots, sunstrips en movingheads kan een mooie sfeerbelichting gecreëerd worden.

Lichtregie kan gedaan worden met de hoogwaardige Chamsys light-design-software (tot 1024 dmx-kanalen). Vooraf wordt lichtplannen gemaakt. Door middel van een computersimulatie kan samen met de regisseur vooraf de belichting besproken worden.

De bediening tijdens de voorstelling kan soms pittig zijn.

Enkele opvallende realisaties

Leen De Vreese kreeg voor haar rol in “Rosalie Niemand” in een regie van Roger Van Gompel de precieuze prijs  “Fiere Margrietjuweel 2015” met tevens ook een  lovende vermelding van fijngevoelige licht- en geluidregie van Paul Bielen.

In 2018 werd de productie ‘Koopman van Venetië” in een regie van Jo Matthijs genomineerd voor het “Fiere Margrietjuweel  2018”.  Ook hier werd het lichtontwerp van Paul Bielen geprezen door de jury.

In 2018 kreeg Tine Wijnant in  “Scènes uit een huwelijk” van Igmar Bergman in een regie van Jo Matthijs de “Fiere Margrietprijs 2018”.  Ook hier lovende reacties over het ontwerp van licht, geluid en video door Paul Bielen.

In 2018 werd ook de productie “De Jossen” van Tom Lanoye in een regie van Jonas Vanthielen genomineerd voor de Euridipedsprijs 2018.

De jury prees het prachtige wervelde lichtspectakel tijdens de 24 minuten durende choreografie.  Er kwamen 42 lichtarmaturen en 218 minutieus getimede lichtstanden aan te pas.

In 2022 werd Antigone bij Toneelvriende De Lo; van Sophocles in een bewerking van Jef Mellemans en in een regie van Jo Matthijs genomineerd door de Leuvens Euripidesprijs. Een citaat van de jury : “De belichting is ronduit meesterlijk.”