In de theater- en muziekwereld wordt ernaar gestreefd dat het publiek  een ‘mooi’ geluid te horen krijgt in de zaal.

De acteurs en muzikanten op het podium willen zichzelf en de anderen in een goede balans horen.

Dit is het domein van de zaal- of ruimteakoestiek.

Elyon kan de ideale afmetingen en vormgeving van de zaal bepalen aan de hand van akoestische berekeningen. Uiteraard zullen vaak de afmetingen van de zaal al vastliggen en niet meer gewijzigd kunnen worden. De akoestische kwaliteit en klankkleur van de zaal kan dan aangepast worden door het plafond, vloer en wanden met akoestisch materialen te bekleden.   Elyon heeft expertise om de nodige berekeningen uit te voeren om zo gepaste materialen en afmetingen voor te stellen van reflexipanelen, wandbekleding en vloerbekleding.

Ontwerp van reflexipanelen

Berekeningen en ontwerp van de wanden voor akoestische demping.

Deze technieken kunnen ook toegepast worden in grote werkruimten waar het constante achtergrondgeluid te hoog is. Dit storende geluid kan zeer vermoeiend kan zijn en op termijn gezondheidsklachten veroorzaken.

Elyon kan ondersteuning bieden bij het akoestische ontwerp of akoestische verbetering van ruimtes zoals vergaderlokalen, ontspanningsruimtes, sportzalen, concertzalen. Elyon beschikt over de nodige apparatuur zoals meetmicrofoons en signaalanalysers om de akoestische parameters op te meten van een ruimte. Uit deze metingen en analyse kan advies gegeven worden welke, waar en hoeveel akoestisch dempende panelen moeten geplaatst worden om de akoestiek van de ruimte aangenamer te maken.